Вашият Google Calendar и как да получавате БЕЗПЛАТНО sms за всяко събитие

Днес във връзка с един приятел Biks които поиска мнения за негов нов проект един съфорумец от webmasterbg.org [wbg] спомена интереснa възможност в Google Calendar.

Както се досещат всички в Google Calendar може да описвате своите събития и като цяло да го ползвате за органайзер. Методите за известяване са следните: email,popup прозорец и тук идва интересното "чрез sms" т.е. ако имате известие за предстоящо събитие(по подразбиране е 10 мин преди събитието) получавате SMS с напомняне.
Условията за ползване на тази услуга са да бъдете регистрирани в Google Calendar и да добавите своя gsm номер. След като го добавите ще получите потвърдителен код с които се идентифицирате. Следващото и последно нещо което трябва да направите е да укажете методите, чрез които искате да  бъдете известявани т.е. да добавите и sms известяване. Тествано е на mtel.

Направих тест дали изпраща sms и го получих до 5 секунди след popup-a които излиза. Съобщенията също поддържат и кирилица.

Много интересна услуга позволяваща да се използва много сериозен спектър от идеи.

PS: Умишлено в заглавието на публикацията съм написал с големи букви "БЕЗПЛАТНО" за да предизвика внимание. Все пак БЕЗПЛАТНО е дума която кара на повечето хора да им греят очичките като звездици. Не пиша блога за хората, но взимам впредвид факта, че и други хора го четат.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Вашият Google Calendar и как да получавате БЕЗПЛАТНО sms за всяко събитие, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *