Оптимизиране батерията на Iphone

Тук ще изложа няколко съвета как да се увеличи издръжливостта или живота на батерията на Iphone:

1. Деактивиране на Wifi (докато не се ползва)
2. Деактивиране Location Services (GPS приемника) докато не се ползва GPS. След като е деактивиран и се наложи да се ползва се изчаква малко повече докато си намери сателитите, но пък за сметка на това не използва батерия.
3. Автоматично заключване на телефона 1 мин или "Auto Lock" 1 min
4. Спиране на Bluetooth докато не е необходимо да се използва
5. Възможно най- много да се намали и Brightness както и да се спре автоматично осветление или "Auto Brightness"- Off
6. Спиране на 3G
7. Спиране на проверката за нови писма или "Fetch new data" Off
8. При литиево- йонните батерии е необходимо в месеца поне един път батерията да бъде изтощена на 100% и заредена на 100% понеже така прави един пълен зареждащ цикъл и батерията издържа повече време. Това е основно правило за тези батерии.

Повече важна информация за литиево- йонните батерии(предоставена от Уикипедиа):

Литиево-йонната батерия (с популярно съкращение Li-ion) е вид акумулаторна батерия, в която литиеви йони се придвижват между анода и катода. При разреждане йоните се придвижват в посока от анода към катода, а при зареждане -- от катода към анода.

Литиево-йонните батерии се използват често в потребителските електроуреди. Понастоящем те са един от най-популярните видове батерии при преносимите електронни устройства, има най-високо съотношение енергия/маса, не страда от ефект на памет и бавно губи своя заряд, когато не се използва.

Трите основни функционални компонента на литиево-йонната батерия са анод, катод и електролит, за направата на които могат да се използват различни материали. Най-популярният материал за анода е графита. За катод за разлика от първоначално използваният титаниев дисулфид (TiS2) сега се използват нови материали: слоести оксиди (напр. литиево-кобалтов оксид); полианионни материали (напр. литиево-железен фосфат); или шпинел (напр. литиево-манганов оксид). В зависимост от избраните материали за катод, анод и електролит напрежението, капацитетът, животът и безопасността на литиево-йонните батерии могат да се изменят в широки граници.

Литиево-йонните батерии не трябва да се бъркат с литиевите батерии. Основната разлика между двете е, че в литиевите батерии литият се използва като основен материал, докато в литиево-йонните батерии той участва като прибавка към материала, от който е изработен анода.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Оптимизиране батерията на Iphone, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *