Трансфериране на домейн от host.bg -> godaddy.com

Вчера един клиент ми се обади с молбата да му прехвърля домейна (в зоната на .eu) от host.bg към мен(аз ползвам godaddy.com (aff)). Понеже и преди съм трансферирал домейни от другите регистратори към други си направих заявката от godaddy.com за трансфериране (както си е нормално нали …).

Докато чаках да получа писмо от eurid реших да се обадя на host.bg за да ги уведомя. След като им казах за трансфера ми казаха, че не трябвало да правя заявка за Домейн трансфер от Godaddy, а трябвало първо да им платя една такса за трансфер на тях (host.bg) и те ръчно щели да ми го прехвърлят(Странно как ще стане това, но както и да е).

Казах им, че това е неясно за мен понеже до сега като съм прехвърлял е нямало такива неща и ги попиах един друг прост въпрос: "Какво се случва с таксата която плащам на Godaddy? Отговориха ми, че СИГУРНО щели да ми подновят домейна за 2 години LOL. След това помолих дамата(която отговори на GSM-а в секция за контакти от хост.бг) да ме свържи с техническите лица и тя го направи, но дали някои вдигна телефона- НЕ :).

Извода: Спрях да се занимавам с тях и си продължих процедурата по трансфериране на домейна. След приблизително 1 час (стандартно чакане за оторизация, получаване на мейли и т.н.) домейнът беше вече при мен БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА НАМЕСА ОТ хост.бг както ми бяха казали по- рано.

PS: Нямам нищо против хост.бг и каквито и да било други предишни или текущи взаимоотношения, но се почувствах длъжен да споделя този "прочут" трансфер вчера :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Трансфериране на домейн от host.bg -> godaddy.com, 5.0 out of 5 based on 1 rating

3 thoughts on “Трансфериране на домейн от host.bg -> godaddy.com”

 1. Да не би този домейн да е бил от онези промоционалните?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Нямам идея. В смисъл, че клиентите си имаха домейна и просто трябваше да се трансферира. Има значение дали домейна от хост.бг е промоционален за да бъде трансфериран ?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. имах подобен проблем когато трансфервах домейни ПРИ тях … да :( …

  та от един и същ регистрар, който ползват заедно с другата фирма не се налага трансфер а само тъй наречения move action което отнема 30 сек, един емейл и е безплатно, но поради недоглеждане от тяхна страна, те все пак си ми взеха стандартната таксичка. когато се получи забавяне ми обясниха защо при което ако не бях попитал таксите за 6 домейна остават в нищото. след като ги попитах и помислиха 40 минути ми предложиха ако искам, все пак да ми добвят по една година на домейните …

  от тогава въпреки,че домейните са още там не съм имал грижи с едно леко изключение, но пък и не ми се е налагало да ги търся

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *