Публикуване на ГФО

Ако сте от тези дружества които са задължени да публикуват свойте годишни финансови отчети в интернет то тази публикация е точно за вас и за тези които се интересуват от услугата публикуване на гфо .

Всичко се върти около закона, че всички дружества които са регистрирани по търговския закон са задължени да публикуват своите годишни финансови отчети в интернет. Дори фирмата да няма никаква упражняване дейност през годините то тя отново е задължена да публикува своя гфо, но с нулев финансов отчет.

Както всяко нещо и това също има санкция за неизпълнение. Ако не бъде извършено публикуване на гфо виновното лице се наказва с глоба от 1500-2000 лв., а юридическите лица или ЕТ с имуществена санкция в размер от 2000 до 5000 лв.

Сигурно всеки се пита след като направи публикуване на гфо в интернет на своя отчет или отчети колко време трябва да му стоят там гфо -тата . Отговорът е 3 години, но повечето сайтове предлагат 5 години.

По долу ще изброя списък на сайтовете които предлагат публикуване на гфо. Списъкът е подреден по количество потвърдена информация за съответния сайт:

1. ГФО България -- Цена за 1 година -- 10 лв, а за 3 години -- 24 лв. Задължително изпраща фактура.
2. account-bg.info -- Цена за 1 година -- 12 лв.
3. logintechnology.com -- Цена за 1 година -- 15 лв.

Тази публикация е направена в помощ на дружествата задължени да публикуват своя ГФО в интернет.

PS: Не гарантирам, че цените вече са верни(нямам намерение да ги следя всеки ден 🙂 )

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Публикуване на ГФО, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *