Пет стъпки при работа с копирайтър

Не искате просто пренаписване на информация, публикувана вече някъде из мрежата, а наистина уникално съдържание? Добре е да работите с копирайтър, който има система за извличане на информация от клиента и може, въз основа на дадените му факти,  да напише текст, който ще носи духа и стила на съответната фирма.

Ето как приблизително би могъл да протича процесът на работа с копирайтър.

1.    Дайте възможност на копирайтъра да се запознае с бизнеса на клиента ви и със спецификите на бранша, в който той работи.
2.    Искайте въпросник, създаден специално за този клиент и с оглед на информацията, която ще ви бъде необходима за сайта.
3.    Много е важно клиентът ви да му отдели достатъчно внимание, колкото и лесни да изглеждат въпросите и да помисли върху тях. От неговите отговори зависи какво ще бъде написано на сайта по-късно.
4.    Може би ще има въпроси, които смущават клиента. Например: ”Кои са слабите страни на фирмата ви?” Важно е да се знае, че отговорите няма да се появят на сайта. Те служат на копирайтъра, за да създаде максимално оригинален текст, който може да бъде отнесен само към тази фирма и към никоя друга. Затова му е нужно да знае повече, отколкото ще каже.
5.    След като получи отговора на въпросите, не искайте от копирайтъра текстът да е готов след час или на следващия ден. Разбира се всичко зависи от обема и сложността на текстовете, но е необходимо да има време за анализ на отговорите, подготовка, писане и проверка.

Ако текстописецът е по-добре информиран по темата, по която пише, вероятността да даде наистина полезна и уникална информация на потребителите и те да се върнат отново на сайта и при същата фирма е много по-голяма.
Вярно е, че дизайнът и функционалността на един сайт са от огромно значение. Но не подценявайте текста. Защото все още конкретната полезна информация, идва от него.

За статията едно рамо даде: http://mogilska.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Пет стъпки при работа с копирайтър, 5.0 out of 5 based on 1 rating

One thought on “Пет стъпки при работа с копирайтър”

  1. И бонус от мен: ако е за уеб, поискайте от копирайтъра си поне 350 думи текст за всяка страница.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *