Есе за любовта

Колкото и тъжен, мрачен и зловещ да е светът, болката винаги може да бъде смекчена от любовта между хората.Обич има в детската усмивка, във благата дума, във бащината ласка, в майчината милувка. Любовта съществува и винаги ще съществува, докато сме живи, защото тя е навсякъде около нас и няма граници.

Влюбването е състояние, което не може да се опише. Никой не е могъл,  никой няма и да може. Любовта е различна, индивидуална, неповтаряща се и неповторима.

Човек се страхува от самотата и отчаянието, но това е нормално – докато е сам. Любовта дава закрила, от която той има нужда през цялото време, докато я търси.

Обичта помага на хората да надделяват над злобата и завистта, с които, за съжаление е изпълнен света.
Тя е чувство, способно да те завладее и да те промени коренно -- както теб, така и живота ти.
Но любовта може да бъде и греховна, защото в стремежа си да просъществува, често излиза извън моралните и човешки граници -- преминава ги. Това е така, например когато единият или двамата от влюбените са обвързани с други хора.

Но освен греховна, любовта е и свята. Тя е най-красивото чувство и може да превърне в добър и най-лошия и коравосърдечен човек.Нищо не може да победи обичта -нито чуждата намеса, нито смъртта.Защото истинското и святото не може да умре.То е силно и безгранично..
Аз вярвам в любовта от пръв поглед – в нея има нещо случайно, нещо внезапно. Тя е порив – който трудно може да се овладее, и затова често е сравнявана с магия.

Любовта превръща злото в добро, бедните хора в душевно богати, надвива смъртта и оставя красиви следи след себе си. Чрез нея откривам хората, заради които си заслужава да живея тук. И затова се опитвам да давам колкото мога повече любов от себе си на моите приятели и близки.

Харесахте ли публикацията "Есе за любовта" ?

VN:D [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)
Есе за любовта, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *