Общ преглед на DоD модела

Историята на модела DoD започва дълго преди обявяването на модела OSI, който впоследствие го замести. От 1973 г. в института Advanced Research Projects Agency (DARPA) към Министерството на отбраната на САЩ започва изпълнението на програма за формулиране на технологии за взаимосвързване на различни видове пакетни мрежи. Тази разработка беше наречена "Internetting Project" и както се досещате от името, доведе до формирането на днешния Инернет.

Моделът разработен от DARPA като първоначален стандарт, на който трябва да отговарят основните Интернет протоколи, стана известен като модел DoD. Този четирислоен модел се състои от следните слоеве (отгоре надолу):

Процес
Хост до Хост
Интернет
Достъп до Мрежа

Из книжката: TCP/IP: Пълно ръководство / Хедър Остерло

1

2

3

4

PS:
О забравих да спомена за новият магазин за онлайн дрехи -- drehihit.com . Магазинът за дрехи ще работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата или 365 дни в годината 🙂 както всеки нормален онлайн магазин. В България не можем да се похвалим с много такива, но както и да е. Онлайн магазинът за дрехи ще стартира скоро. Очаквайте скоро модерни дрехи на страхотни цени. Качеството е абслютно добро. Вместо дреха която да облечете 2 пъти + 2 изпирания и тя да се разпадне тук ще носите тези дрехи доооооста повече време 🙂

Очаквайте скоро: Онлайн магазин за дрехи -- drehihit.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Общ преглед на DоD модела, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *